2011

Voorlopig geen bezoek aan Egypte.

Helaas, vanwege de onrustige tijden in Egypte was en is het niet verstandig af te reizen naar de Woestijnroos in El Fayoum. Wij hopen in 2012, zodra het weer veilig is, als nog Egypte te bezoeken om daar onze bijdrage te leveren aan de mensen die het nu juist zo hard nodig hebben. Ondertussen wordt de steun nog uitgebreid met de opbrengsten van de braderiëen en natuurlijk van al uw giften.

Egyptian protestors take part in a demonstration on February 1, 2011 at Cairo’s Tahrir Square as massive tides of protesters flooded Cairo for the biggest outpouring of anger yet in their relentless drive to oust President Hosni Mubarak’s regime. AFP PHOTO/MOHAMMED ABED

Stichting Sammy op de braderie!

Er zijn nieuwe data bekend voor de braderiëen van dit jaar. Klik hier voor de agenda van 2011.

Spannende tijden, hoop voor de toekomst.

Lieve Judith en allemaal,

Hoe is het met jou en jullie allemaal?
Ongetwijfeld zullen jullie het nieuws uit Egypte blijven volgen. Er zijn zorgen en problemen en er is hoop voor de toekomst, zo zou ik het in het kort samenvatten!

In het verslag wat we begin 2011 stuurden schreven we dat er nog wat geld in de kas zat voor meneer Mahmoud. Het is fijn om te zeggen dat hij door de medicijnen zo is opgeknapt dat verder behandeling niet meer nodig is. Onnodig te zeggen dat hij hier erg blij om is! Nogmaals dank!
We hadden toen dus weer geld om weg te geven! En er waren mensen die dat hard nodig hadden in deze tijd!
– We hebben een bijdrage gegeven aan een vrouw die een keizersnee moest ondergaan. Een prachtig meisje is geboren, en alles is goed met moeder en kind. We zijn op visite geweest.
– Ook een jongeman die trouwde hebben we gesteund.
– En verder hebben 4 families met kleine kinderen met boodschappen gesteund toen ze erg in de problemen zaten in de onrustige dagen van februari.

We verwachten dat we jullie steun in de komende tijd nodig zullen hebben om meer mensen in financiele nood te helpen.

Wat betreft het ballenbad hebben we nog geen stappen ondernomen.
Het gewone leven vraagt meer dan genoeg aandacht!

Met een hartelijke groet voor allen
liefs,
Youssef & Caroline

Bericht uit Fayoum

Hi Judith,
Ja, het is weer rustiger. Mensen zijn vol verwachting op betere tijden. We hadden enkele dagen geen internet in Egypte (en geen mobiele telefoon.), grapje van Mubarak.
Nu lijkt het allemaal weer te werken.

Met een groet voor allen
liefs
Caroline

Onderwijsprojecten in El Fayoum Egypte

Translate »