2016

Sammy’s Speelplaats

10-12-2016


Dankzij de enorme opbrengst van de talentenveiling in de Bosbeskapel een paar weken geleden, heeft de Woestijnroos een nieuwe speelhoek voor de kinderen kunnen inrichten.
Een deel van de grote zandbak is belegd met een stuk kunstgras, daarnaast is er een overdekking gebouwd, zodat er schaduw is.
De kinderen…..ze rollen, liggen,voelen en kunnen koppeltje duiken (Hosem deed een handstand), ze spelen, rennen, dansen!
Ze hebben een rooster dat elke klas om de beurt buiten mag.
De juffen….. die lopen net als veel kinderen, heerlijk op de blote voeten. Het is een plek waar ze even kunnen relaxen en heerlijk zitten terwijl de kinderen spelen.

Binnenkort zal de officiele opening zijn, hopelijk dan nog een paar foto’s!

Schoolboeken

10-12-2016


Aan het begin van dit jaar heeft Stichting Sammy schoolboeken geschonken aan een kleuterschool in het (arme) zuiden van Egypte.
Het zijn schoolboeken met een lesmethode die ook op de Woestijnroos wordt gebruikt.
Het gaat om een eenvoudige methode om te leren lezen. Er zitten veel spelletjes bij, posters en voorleesverhalen. Dus niet het traditionele ABC aanleren, maar leren spellen.
Bij de meeste traditionele methodes herkennen de kinderen het hele woordbeeld, waardoor ze alleen de woordjes (her)kennen die ze hebben geleerd maar geen nieuwe woordjes zelf kunnen lezen. Op de traditionele manier spellen de kinderen soms wel maar dan noemen ze de letter ipv het geluid van de letter. Dan krijg je dus miem-alef-miem-alef (arabische uitspraak) en dan herken je niets, als je dus de geluid van de letter hebt, zeg je m-a-m-a en dat is mama!!
Bij de aanschaf van de boeken zit ook het recht op een training die leert werken met de methode.

Een bekende van de Woestijnroos heeft aan de implementatie hiervan meegewerkt.

Voor in de Kerstboom

10-12-2016


Vanaf nu te bestellen voor in de kerstboom of om cadeau te geven,leuke schaapjes of engeltjes.
Alles handmade en heel de opbrengst gaat naar de stichting!

Boodschappentassen 2016

19-10-2016

Ook dit jaar gaat niet voorbij zonder dat er boodschappentassen uit worden gedeeld aan de mensen die het nodig hebben in Fayoum.
In een boodschappen tas zat deze keer:
1 fles Olie
1/4 kg Thee
3 kilo rijst
3 kilo suiker
1 kilo macaroni
Haarborstel

De prijs voor de suiker is dit jaar fors gestegen! In plaats van 5 Egyptische pond per kilo, werd er nu 9 Egypische pond per kilo gevraagd. Een ramp voor al die kleine glaasjes thee met 3a4 schepjes suiker.

Dank lieve donateurs, zonder jullie was dit niet mogelijk!

Talentenveiling Bosbeskapel

08-10-2016


Wat een geweldige middag mochten we gister beleven. Zo mooi om te zien dat zoveel mensen de stichting een warm hart toedragen.
Er waren 51 talenten binnengekomen, waaronder grote diversiteit,van een boswandeling met elkaar lopen tot gezellig egyptisch eten.
Er was een warme open sfeer en het heeft een gigantisch bedrag opgeleverd onder de perfecte leiding van de veilingmeester Martin Koster.
We zijn er nog stil van!
Iedereen heel veel succes en plezier met de komende activiteiten en nogmaals hartelijk dank.

Huiskamerconcert #8 Narda Miedema

07-10-2016

 

Vrijdag heeft Narda haar prachtige optreden op Sammy’s Sweatfest nog eens dunnetjes overgedaan. Het was een fantastisch huiskamerconcert. De eigen nummers van Narda kan ze wat ons betreft gelijk uit brengen op een album! We wachten af ๐Ÿ˜‰

Op vrijdag 18 november is Ash bij ons te gast. Aanmelden kan via info@stichtingsammy.nl

Sammy’s Sweat Fest

24-09-2016


Wat was het een fantastisch mooie dag! Heerlijk weer, een gezellige sfeer en lekker eten. Alles liep gesmeerd dankzij de inzet van heel veel lieve mensen. De foto’s spreken voor zich!

Dit feestje is voor herhaling vatbaar!

IMG_10

Image 1 of 14

Kaart verkoop Sammy’s Sweat Fest gestart!

12-07-2016

 

Swingen voor het goede doel!

Skatepark Sweatshop Den Haag en Stichting Sammy hebben hun krachten gebundeld en organiseren samen een festival. Een avondje chillen, dansen en luisteren naar onder andere Narda Miedema, No Show, Bram van Langen, Nadia,Nahum & Gilberto, Rosehip en DJ Lamme Tonnie.

Ticket inclusief BBQ en late night snacks.

Klik hier voor tickets

Huiskamerconcert #7 – The A-coustic Project

10-06-2016


Weer een fantastisch mooie avond afgelopen vrijdag 10 juni met A-Coustic Project in de tuin! We hadden mazzel met het weer.
De buren hadden er voor zover bekend geen overlast van ๐Ÿ™‚ Een paar buren stonden gezellig op het balkon mee te genieten!
De opbrengst was weer geweldig. Dank jullie wel allemaal!

7 oktober is het volgende huiskamerconcert, dan komt Narda Miedema! Aanmelden kan alvast via info@stichtingsammy.nl

 

Huiskamerconcert #6 – Bram van Langen

20-05-2016


Wat een top avond was ‘t weer! Mooie muziek, leuke mensen, een goeie vibe en een fantastische opbrengst!
Kenners waren onder de indruk van het gitaarspel van Bram, het werd vergeleken met dat van Nick Drake en Jeff Buckley. Steek die maar in je zak Bram!

Dankjulliewel weer!

10 juni is het volgende huiskamerconcert, dan komt The A-coustic Project! Aanmelden kan via info@stichtingsammy.nl

 

Huiskamerconcert #5 – No Show

23-04-2016


Gisteren heeft No Show bij ons een fantastisch optreden gegeven! Sureya Polman-Lens, Willem Polman en Arjan van den Berg hebben voor de gelegenheid deze band gevormd en dat smaakt naar meer! Er was een hele goeie chemie tussen hen en met het publiek. We hebben weer een fantastische opbrengst voor projecten op en rond de Woestijnroos in Egypte. Namens ons en namens hen, dank jullie wel!

20 mei is het volgende huiskamerconcert, dan komt Bram van Langen! Aanmelden kan via info@stichtingsammy.nl

 

Trouwerij broer van Hosem

20-04-2016


Hosem kreeg een boodschappen tas van Stichting Sammy voor de trouwerij van zijn broer! Hosem is nu 18 jaar oud en een van de eerste drie leerlingen op de woestijnroos.

 

Huiskamerconcert #4 -Klaas Koffeman

10-04-2016


Klaas Koffeman maakt deel uit van de vijfmans cabaretgroep Zwik. Met onregelmatige tussenpozen presenteren zij een avondvullende voorstelling. Daarnaast verzorgt hij zo nu en dan een solo-optreden. Op zondagmiddag 10 april heeft hij een aantal van de liedjes die hij in de loop der jaren geschreven heeft uitgevoerd voor een druk bezette woonkamer. Het was weer een geweldige, leuke avond met een mooie opbrengst. Klaas bedankt!

22 april is het volgende huiskamerconcert, dan komt No Show! Maar aanmelden kan wel al via info@stichtingsammy.nl

 

Opleiding voor Juf Marian

02-04-2016


Juf Marian Is een groepsleidster op De Woestijnroos. Ze heeft nooit de kans gehad om te studeren, nu helpt Stichting Sammy haar met de studie voor kleuterleidster. Ze bemoedigt het hele team op de Woestijnroos en zij allemaal leren van haar!

 

Huiskamerconcert #3 – Suzanne & Iris

11-03-2016


Op vrijdagavond 11 maart waren Suzanne & Iris te gast. Zij hebben er een warme, leuke avond van gemaakt voor ruim 35 liefhebbers! Ze deden verschillende covers van John Legend, R.E.M., Claudia de Breij en nog veel meer.
Dankzij hun mooie optreden kunnen we ruim 45 gezinnen in Egypte verblijden met een boodschappentas, namens iedereen; dank allebei!

 

Operatie Kirolos

29-02-2016


Kirolos Afef moest geopereerd worden, Stichting Sammy heeft financieel bijgedragen. Gelukkig danst en springt hij nu weer vrolijk rond!

 

Huiskamerconcert #2 – Gilberto

29-01-2016

Vrijdagavond 29 januari was het tweede huiskamerconcert voor Stichting Sammy. Gilberto Morishaw heeft een mix van soul, jazz en R&B gespreeld. Het was een fijne avond met een mooie opbrengst!

11 maart is het volgende huiskamerconcert, daarover volgt later nog meer info! Maar aanmelden kan wel al via info@stichtingsammy.nl


 

    

Onderwijsprojecten in El Fayoum Egypte

Translate ยป